sjgren syndroom waarvoor wordt het echt leuk

Syndroom van Sjögren is een chronische auto-immune ziekte die tot 4 miljoen Amerikanen, 90 procent van hen zijn vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van begin zijn 40-50 jaar. Symptomen van de ziekte zijn een droge mond, droge ogen en vermoeidheid, maar worden vaak beschouwd als “kleine” of “vaag”, waardoor de diagnose moeilijk. Voor een persoon die lijdt aan het syndroom van Sjögren, de reis diagnose kan lang en frustrerend.

Kathy McCarren, het syndroom van Sjögren lijder en een Stichting van het Syndroom Support Group Leader Sjögren, beschrijft hoe het is om te leven met de ziekte.

Wanneer heb je ervaart uw eerste symptomen van het syndroom van Sjögren?

In mijn mid-jaren ’20, mijn ogen begonnen te krassend en zanderig gevoel alsof er zand in hen. Het was moeilijk om alledaagse dingen, zoals lezen, televisie kijken en werken op de computer doen. Rond dezelfde tijd, ik begon met ernstige gebitsproblemen ondanks normale poetsen, flossen en regelmatige bezoeken aan de tandarts. Ik ontwikkelde een aantal tandvlees holtes en vereiste talrijke wortelkanalen. Daarnaast werd ik ervaren onverklaarde moeheid die mij verhinderd eenvoudige taken zoals boodschappen doen voor mijn familie.

Hoe lang duurde het voordat ik gediagnosticeerd met het syndroom van Sjögren?

Na zeven tot acht jaar van de bezoeken aan verschillende artsen, mijn oogarts gediagnosticeerd me met matige tot ernstige droge ogen, en verwees me naar een reumatoloog voor verdere testen. Toen ontmoette ik mijn reumatoloog, ik doorgestuurd mijn medische geschiedenis. Het duurde niet lang om me te vertellen dat ik een “schoolvoorbeeld” van het syndroom van Sjögren. Ik was zo opgelucht om eindelijk een antwoord voor waarom ik op deze manier het gevoel zo lang hebben.

Hoe ziet u de ziekte te beheren?

Toen ik voor het eerst werd vastgesteld, waren er geen voorgeschreven medicijnen beschikbaar om Sjögren’s-I gebruikt over-the-counter oogdruppels om mijn droge ogen te verlichten te behandelen, en maakte frequente reizen naar de tandarts om de gevolgen van mijn ernstige droge mond te beheren. Nu zijn er voorgeschreven medicijnen beschikbaar om te helpen stimuleren van de vocht-producerende klieren in de ogen en mond functie behouden die verloren zouden gaan indien onbehandeld. Ik ben in staat om mijn symptomen onder controle en ik voel me goed de meeste van de tijd. Ik ben ook voorzichtig zijn om stress te beheren, want het kan de neiging tot extreme vermoeidheid veroorzaken. Ik weet dat geen twee mensen met het syndroom van Sjögren ervaren dezelfde symptomen, dat is waarom het zo belangrijk voor mensen om te werken met hun artsen om te bepalen welke behandeling opties zijn best.

over het syndroom sjgren’s

Net als alle andere auto-immuunziekten, is er geen remedie voor het syndroom van Sjögren. Echter, er zijn manieren om de symptomen van de ziekte te beheren. Kauwen suikervrije kauwgom en drinkwater kan tijdelijke verlichting van droge mond symptomen. Er zijn ook recept producten door de FDA goedgekeurd voor de droge mond symptomen van het syndroom van Sjögren behandelen. Een voorbeeld Evoxac ® (cevimeline HCl), is een FDA goedgekeurde product dat effectief is bij het behandelen van droge mond symptomen van het syndroom van Sjögren bewezen.

Je moet Evoxac ® niet gebruiken als je ongecontroleerd astma, oogontsteking, nauwe-hoek (kamerhoek) glaucoom of allergieën voor Evoxac ®.

Alvorens Evoxac ®, vertel uw arts als u een hartaandoening, gecontroleerd astma, chronische bronchitis, emfyseem, een voorgeschiedenis van nierziekte of galstenen, of als u het nemen van eventuele hart medicatie, met name “bètablokkers.” Als u een van deze voorwaarden, zal uw arts u controleren onder strikt medisch toezicht terwijl u rekening Evoxac ®.

Je moet voorzichtig zijn bij het rijden ‘s nachts of het uitvoeren van gevaarlijke activiteiten bij weinig licht, terwijl het nemen van Evoxac ®.

Als je overmatig zweet tijdens het gebruik Evoxac ®, kunt u uitgedroogd raken. Om dit te voorkomen, drink extra water en raadpleeg uw arts.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn overmatig zweten, hoofdpijn, misselijkheid, sinusitis, bovenste luchtweginfecties, rhinitis en diarree.

Vertel uw arts en apotheker als u andere geneesmiddelen recept of over-the-counter medicatie om geen mogelijke interacties tussen geneesmiddelen.

De veiligheid en effectiviteit van Evoxac ® bij patiënten onder de 18 jaar zijn niet vastgesteld.

Speciale aandacht moet worden genomen als u op leeftijd bent.

Zie de bijsluitertekst en raadpleeg uw arts.